3. 5. 2014

GP A U19 – TJ Sokol Veselý Brno, Jehnice

(3.-4.5.2014) Na posledním republikovém turnaji staršího dorostu v této sezóně náš klub reprezentovala čtveřice hráčů, Ondřej Klimeš, Jaroslav Máchal, David Stejskal a Jana Slatinská. Jediného medailového umístění, ale hned zlatého, dosáhla Jana Slatinská, když po boku Pavly Drapáčové (TJ Orlová) zvítězila ve čtyřhře dívek. Tento výsledek znamená pro Janu konečné 1.místo v dívčím deblu na juniorském žebříčku ČR!

Po delší době se našim zástupcům podařilo odehrát dobré zápasy ve smíšené čtyřhře, přestože všichni hráli se svými partnery poprvé. Stejně tak tomu bylo prakticky i ve čtyřhrách chlapců a dívek, kde kromě stále se lepšící dvojice J.Máchal – O.Král (Baník Most) nastoupil každý po boku nového spoluhráče. V pavouku dvouher se bohužel nikdo z libereckých badmintonistů dlouho neohřál, ikdyž Ondra nepředváděl špatnou hru a Jana se za svůj výkon také stydět nemusí. Jediný, kdo by si měl drbat hlavu je David, kterému se již po několikáté v posledních měsících stalo osudným podcenění soupeře po prvním vyhraném setu. Nejmladší účastník Slovanu Vesec na turnaji, Jarda se mohl v Brně prezentovat pouze v deblu, nicméně potvrdil oprávněnost nominace, když ze zkušených soupeřů neměl žádný respekt a konečný výsledek tomu i odpovídá. Blízko medaili byli ve čtyřhře chlapců Ondra s Davidem, avšak v poslední době klasický průběh zápasu dopadl ve prospěch sehranější a zároveň psychicky odolnější dvojice Brabec – Vorlík (Sokol Meteor Radotín / SK Prosek Praha). Další jistotou posledních turnajů je boj o stupně vítězů ve čtyřhře dívek a přestože Jana musela několik dní před akcí hledat náhradní spoluhráčku za zraněnou Kristýnu Brunátovou (Astra Praha), dopadl výsledek nad očekávání dobře. Pavla Drapáčová se s Janou od prvních výměn výborně doplňovala a díky slušné obraně i kvalitní hře u sítě děvčata v této disciplíně triumfovala. Tímto na dálku přejeme Kristýně co nejrychlejší uzdravení a doufáme, že v příštím ročníku opět navážeme na naši vzájemnou spolupráci! (RH)


Konečné výsledky GP A U19 najdete zde.

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!