4. 10. 2015

GP B U17 – TJ Astra ZM Praha

(3.-4.10.2015) Medaile ze čtyřhry chlapců, dobré výsledky také ve dvouhrách!

Pětice hráčů badmintonového klubu TJ Slovan Vesec se zúčastnila republikového turnaje mladšího dorostu. Ve smíšené čtyřhře zaujala bojovným výkonem dvojice Bumbálek – Foukalová, z čehož byl postup mezi nejlepších osm párů turnaje, kam postoupil také Jirka Vajsejtl s Adélou Vackovou (Sokol Meteor Radotín). Jaroslav Máchal i Ilona Mikezová své úvodní zápasy odehráli pouze průměrně.

Všichni liberečtí hráči nastoupili také do dvouher, ale pro Ilonu bylo první kolo konečnou stanicí. Iva Foukalová dokázala, že tréninkové nasazení přináší ovoce a po prvním vyhraném zápase slušně potrápila nasazenou dvojku, Terezu Járovou (Astra Praha)! Dvouhra chlapců znamenala pro trojici veseckých zástupců pokaždé čtvrtfinálové umístění. Kryštof Bumbálek zvítězil dvakrát přesvědčivě a rozhodně mohl pomýšlet výše, zatímco Jarda Máchal postoupil po dvou těsných výsledcích. Jirku Vajsejtla limitovalo od prvního zápasu svalové zranění a tak tentokrát nemohl pomýšlet na lepší výsledek..

Zatímco čtyřhra dívek v podání našich děvčat nebyla moc povedená, debl v podání Kryštofa s Jardou se rozhodně musel líbit. I přes prohru kluci ukázali slušnou hru a snad se bude souhra postupem času ještě zlepšovat. Jirka Vajsejtl s Jirkou Králem se jako nasazení museli popasovat s dvojicí Hynek – Kalina a přestože to nebylo vítězství přesvědčivé, znamenalo jistou medaili. Nedělní zápasy znamenaly pro sehranou dvojici padesátiprocentní bilanci a tedy konečné 2.místo! Hráčům děkuji za pěknou reprezentaci oddílu! RH

Hodnocení trenéra:

Zejména hráči tréninkové skupiny „A“ předvedli progres výkonnosti a věřím, že je to pro hráče motivací pro další přípravu. Kryštof během zápasů zbytečně ustupoval z úspěšné taktiky a málo využíval své silné stránky, také pro něho to je jistě ponaučení. Jirka se musí dát zdravotně do pořádku, na druhou stranu i on potřebuje hrát někdy více hlavou, nevracet pouze údery jednoduše přes síť a využívat také volnější mezihru. Iva na turnaji ukázala slušné zlepšení a vysoké nasazení, což ocenili i další přítomní trenéři. Stále potřeba zlepšit práci s raketou, pohyb nohou proti míčům ve střední polovině kurtu a stabilitu u sítě. Jarda Máchal by se měl za každou cenu zaměřit na lepší obranu těla a hru u sítě, kterou jako hráč vyznávající párové disciplíny bude rozhodně potřebovat. Pro Ilonu by mělo být prioritou zpevnění těla a následně zvýšení důrazu, rychlejší pohyb u všech činností během tréninků i turnajů. 


Kompletní výsledky zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!