7. 2. 2016

1.GP C U17 – BK TJ Baník Most

(6. 2. 2016) Vesečtí hráči vezou domů dva postupy na GP A mladšího dorostu zásluhou Ivy Foukalové a Soni Hořínkové!

Úspěšný turnaj zaznamenala zejména děvčata Iva a Soňa. Iva na turnaji vybojovala stříbro v mixu po boku Filipa Marka (BK TU v Liberci), kdy podlehli až ve finále páru Mádle – Skuhrová (BK TU v Liberci / Super Stars Most). Za svůj výkon se však nemusí stydět, rozhodly až koncovky, kdy štěstí přálo spíše protihráčům. Soňa s Jardou bohužel v osmičce narazili na Ivu s Filipem a jejich cesta skončila mezi osmi nejlepšími, nicméně bojovnost obou hráčů byla příkladná. Posledním párem, který zasáhl do smíšené čtyřhry, byli Tomáš s Jitkou, kteří první zápas sice vyhráli, ale poté narazili taktéž na Ivu s Filipem. Oba dva by si měli uvědomit, že je důležité se na kurtu povzbudit a nevzdávat se, i když proti nim stojí lepší pár…
Iva si poté spravila chuť vítězstvím ve dvouhře dívek a tím pádem i postupem na GP A. Konkurenci našla až v semifinále, kde svedla těžký souboj s týmovou spoluhráčkou Soňou Hořínkovou a nebyla nouze o pěkné a dlouhé výměny z obou stran. Soňa předvedla výbroný výkon 😉 Ve finále si Iva poradila i s Pavlínou Seifertovou (Baník Most), ale také to nebyl jednoduchý zápas. Nicméně obrat hry od druhého setu byl markantní a Iva si vítězství zasloužila. Jitka vyhrála v prvním kole a pak bohužel opět narazila na Ivu. Podala však solidní výkon. Lepšímu výsledku však bránila odevzdanost a to by Jitka měla zlepšit.
Další postup zajistily Iva se Soňou ve čtyřhře dívek. V prvním zápase hrály proti Jitce a Tereze Vejvarové (BK TU v Liberci) a neměly žádný problém. Jistou roli v tom hrálo to, že Jitka se svou spoluhráčkou moc nekomunikovala a samozřejmě větší zkušenosti pozdějších vítězek. V semifinále si holky po obratu v druhém setu poradily s párem Skuhrová – Kohoutová (Super Stars Most). Vrchol turnaje přišel ve finále, kdy v napjatém zápase plném obratů a emocí nakonec vyhrály nad párem Seifertová – Fantová (Baník Most). V posledním duelu se holky skvěle podporovaly a nenechaly nic náhodě, za což jim patří velká pochvala a obdiv.
Co se týče našich chlapců, ti se také neztratili a svedli pár hezkých zápasů. Tomáš sice vypadl již v prvním kole s T.Demuthem (Baník Most), ale podal kvalitní výkon. Jarda prohrál s F.Markem, nicméně je třeba vyzdvihnout jeho (tentokrát) psychickou pohodu a bojovnost! Ve čtyřhře chlapci skončili v prvních kolech, Tomáš se Šrejberem (Chemička Ústí n.L.) a Jarda s Demuthem. Oba páry však hrály proti zkušenějším párům a chlapci bojovali až do konce.

Hodnocení hráčů:

Iva Foukalová – Iva na turnaji patřila mezi adepty na postup a nenechala nic náhodě. Nicméně v singlu byla znát velká nervozita a občasné psychické výpadky.
Soňa Hořínková – Soňa si musí uvědomit, že ne na všechny hráčky funguje stejná taktika hry a musí ji obměňovat. Dále si stále musí dávat pozor na pozici rakety, když čeká na úder, má větší možnost vybrat i přehazované balony, kdyby ji netahala u kotníků!
Tomáš Valta – Tomáš dokázal odehrát slušné zápasy i proti silnějším protihráčům a nevzdal se. Nicméně je třeba si uvědomit, že výměna nekončí po třech úderech a být trpělivější.
Jitka Hojná – Jitka dokázala proti Ivě odehrát překvapivé údery, ale v lepším výsledku jí brání odevzdanost na kurtu, když hraje proti silnějším hráčkám a stejně jako u Soni i pozice rakety.
Jarda Vajsejtl – Jarda turnaj odehrál na dobré úrovni a většinu zápasů se dokázal udržet v klidu a odehrát je psychicky vyrovnaně! Měl by věnovat pozornost úderům ze zadní části kurtu, kdy mu raketa i tělo padají příliš dolů.


Kompletní výsledky zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!