17. 12. 2016

2.kolo 1.celostátní ligy družstev dospělých- BK TU v Liberci

(17.12.2016) Ani vyrovnané průběhy obou zápasů nám body nepřinesly, družstvo TJ Slovan Vesec „A“ po dobrých výkonech dvakrát prohrálo..


TJ Slovan Vesec „A“ 2:6 Sokol Meteor Radotín Praha „B“
TJ Slovan Vesec „A“ 3:5 BK TU v Liberci „A“

První utkání 2.kola 1.celostátní ligy smíšených družstev jsme odehráli proti týmu Sokol Radotín Meteor Praha „B“, který má ve svém středu několik bývalých reprezentantů a mistrů ČR. Proti zkušenému výběru se v obou úvodních zápasech (smíšená čtyřhra a 2.čtyřhra mužů) nepodařilo dotáhnout koncovky setů do vítězného konce a když i další dvě párové disciplíny (čtyřhra žen a 1.čtyřhra mužů) ovládl soupeř, byl průběžný stav 4:0 pro pražský tým. Ve dvouhrách nejprve snížila posila Slovanu Vesec, Michal Szymczak na 1:4, když polský badmintonista vyhrál souboj týmových jedniček. Na 2:4 následně upravila Katarína Vargová ve dvouhře žen, avšak David Stejskal ani Ondřej Klimeš již další body získat nedokázali a utkání skončilo porážkou 2:6.

Souboj s domácím družstvem BK TU v Liberci měl být stejně těžký, ale rozhodně se nám proti favoritovi podařilo odehrát výbornou bitvu. Ve smíšené čtyřhře zabodovali Michal Szymczak s Katarínou Vargovou a druhý debl mužů ovládla v infarktovém závěru taktéž dvojice našich – Ondřej Klimeš s Davidem Stejskalem. Čtyřhra žen se odehrála dle papírových předpokladů ve prospěch soupeře, avšak dvojice Iva Foukalová – Iva Synková předvedly velice bojovný a houževnatý výkon. Nejhezčím zápasem byl zřejmě souboj týmových jedniček ve čtyřhře mužů, v němž Jirka Vajsejtl s Michalem Szymczakem po vyrovnaném průběhu podlehli kvalitnímu páru Zahrádka – Vachálek. Dvouhru mužů zahájil Jiří Vajsejtl s odchovancem Slovanu Vesec, Rostislavem Peníškou, na výbornou, ale zkušenosti hráče BK TU v Liberci převážily nad snahou našeho mladého badmintonisty. Na průběžné skóre 3:3 upravila v zápětí Katarína Vargová, když porazila další slovenskou hráčku ve službách soupeře. Závěrečné dvouhry mužů nakonec dopadly stejně jako v předchozím souboji, nicméně David Stejskal a Ondřej Klimeš měli proti sobě velmi zdatné protivníky. Po prohře 3:5 můžeme být smutní z nulového bodového přídělu, na druhou stranu se prezentace hry našich hráčů musela líbit.

Zvláštní poděkování směruje k našim fanouškům, kteří vytvořili skvělou atmosféru. Právě oni byli osmým členem týmu a moc nám pomáhali. Ještě jednou děkujeme za podporu a vážíme si, že dorazili v tak hojném počtu!

Sestava TJ Slovan Vesec „A“ – Ondřej Klimeš, David Stejskal, Michal Szymczak, Jiří Vajsejtl, Iva Foukalová, Iva Synková a Katarína Vargová.

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!