24. 9. 2017

Krajský přebor U15 – TJ Slovan Vesec

Slovan Vesec má z krajského přeboru patnáctiletých bilanci dvou zlatých, dvou stříbrných a pěti bronzových medailí!

Nejúspěšnějším hráčem našeho oddílu se stal Filip Gottštein, který získal zlatou medaili ve dvouhře a po boku Aleše Foukala i ve čtyřhře chlapců.

V mixu nejdále dokráčeli Aleš Foukal s Kačkou Zsilayovou, když si po pěkných a bojovných výkonech vybojovali právo účasti ve finále. Ve finále bohužel chybělo více štěstí a lepší technické provedení úderů, a tak se vítězi stali protihráči z BK TU v Liberci, Mrskoš a Malcová. Nicméně svými výkony se blýskli i Filip Gottštein s Nikčou Romančinovou, kteří podlehli v semifinále pozdějším vítězům. Ostatním párům buď nepřál los nebo chyběly herní zkušenosti.

Po mixech následovaly dvouhry dívek a chlapců. Horní polovina pavouka ve dvouhře chlapců byla zaplněná pouze hráči ze Slovanu Vesec. Nejdále doputovali Filip s Alešem, když se setkali v semifinále. Po prvním jednoznačném setu pro Filipa změnil Aleš taktiku hry a tím si vynutil zdramatizování zápasu. Nicméně ve třetím setu ho zradila psychika a tak výsledek opět dopadl jednoznačně pro Filipa. Finále mezi Filipem a F. Beranem (BK TUL) již nabídlo napínavější průběh plný krásných výměn a bojovnosti na obou stranách. Z tohoto duelu vyšel vítězně Filip a tím si vysloužil titul krajského přeborníka patnáctiletých. Ve dvouhře dívek se nejlépe dařilo Kačce, která si po dávce (mnohdy zbytečných) třísetových zápasů nakonec zahrála finále. Zde na K. Malcovou i přes pěkný vyrovnaný výkon již nestačila a musela se spokojit se stříbrnou medailí. Nicméně i zbytek našich hráčů předvedlo pěkné výkony a pochvalu si zaslouží zejména Marťa Lempová, Nikča Romančinová a Štěpán Líbal.

Na závěr turnaje se odehrály klasicky čtyřhry chlapců a dívek. V dívčí čtyřhře byly oba naše páry nasazeny rovnou do semifinále (z důvodu nízkého počtu přihlášených) a tak měly všechny jistou medaili. Oba páry bohužel zůstaly na bronzových medailích z důvodu menších zkušeností spoluhráček Kačky a Niky, Marti a Báry Andrlíkové. Ve čtyřhře chlapců se však kluci mohli prát i o ty nejvyšší příčky. Filipovi s Alešem se to nakonec povedlo, když v semifinále porazili oddílové spoluhráče Štěpána s Michalem Niševem a ve vypjatém finále nakonec zvládli těsné koncovky a vyhráli. Dalším medailovým párem byli Tadeáš Hlubuček s Matějem Benkem, kteří v semifinále podlehli F. Beranovi se S.Mrskošem.

Hodnocení hráčů:
Filip Gottštein – na turnaji patřil mezi naše nejzkušenější hráče, což i potvrdil a jeho výkony tomu odpovídaly. Při párových disciplínách bych mu doporučila, aby se nebál míče i zkracovat, ne je jen vyhazovat na zadní čáru.
Aleš Foukal – pokud byl psychicky v pohodě, dokázal zahrát pěkné výměny a nebál se odvážnějších úderů, které mu kolikrát přinesly důležité body. Při dvouhře se nebát míče zkracovat za síť a snažit se smečovat pouze z dobrých pozic. Při párových disciplínách zjednodušit backhandovou obranu.
Kačka Zsilayová – ve dvouhře se několikrát potýkala se špatným naladěním a velkým množstvím chyb. Měla by se zaměřit na zadní část kurtu, resp. vracení se po úderu na střed. V mixu se naučit hrát údery spíše za síť, než vysoké výhozy na soupeře.
Nikča Romančinová – ve dvouhře předvedla moc pěkný výkon a dokázala, že umí zabojovat. V přední části kurtu si dávat pozor na držení a výšku rakety (platí pro singl i debl). V párových disciplínách více komunikovat se spoluhráčem!
Štěpán Líbal – ve dvouhře předvedl bojovný výkon, nicméně jen to nestačí. Naučit se obíhat zadní backhand a nebát se zrychlit tempo hry. Dalším problémem je špatné načasování úderů v přední části kurtu (např.pokud mám míč u země, nemohu ho podsekávat).
Matěj Benk – ve dvouhře narazil na oddílového spoluhráče a ten byl and jeho síly, nicméně svou bojovností ho dokázal občas potrápit. Učit se udržet míč ve hře a rozehrávat si výměny (někdy je příliš zbrklý).
Tadeáš Hlubuček – v první řadě je třeba nastoupit na kurt s čistou hlavou a nevzdávat zápas v polovině! V nejbližší době je třeba zaměřit se na pohyb do zadní části kurtu a potrénovat výšku zasažení úderů u sítě.
Michal Nišev – Michal se musí zaměřit na obranu těla a pohyb do zadní části kurtu, která ho limitovala zejména v párovkách. Jinak během turnaje předváděl pěkné a vyrovnané výkony.
Ondra Buriánek, Ondra Hanák, Marťa Lempová, Majda Němečková, Bára Andrlíková, Michal Čepelák – tito hráči sbírali na turnaji zejména zkušenosti. Všichni by se měli zaměřit na základní pohyb do zadní části kurtu a postavení nohou na středu. Také je třeba naučit se vracet na střed, jinak budou vždy všude pozdě..

PS. velká škoda, že všichni domácí hráči nezůstanou až do závěrečného předání medailí a nezúčastní se ani společného focení.. navíc když turnaj nebyl nikterak dlouhý a jako pořadatelé musíme na konci uklidit kurty a zázemí..

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!