5. 11. 2017

MČR U17 – TJ Astra ZM Praha

(4.-5.11.2017) Vesečtí zástupci dosáhli na tři čtvrtfinálová umístění, medailový sen zůstal bohužel nenaplněn..

Prvním z letošních mládežnických mistrovstvích ČR byl šampionát mladšího dorostu, který pořádal oddíl TJ Astra Praha. Slovan Vesec zde zastupovala pouze děvčata – Iva Foukalová, Soňa Hořínková a Šárka Líbalová. Podle průběhu sezóny byla šance v některé z disciplín i na pódiové umístění, nicméně brány semifinále byly tentokrát nedosaženy.

Ve smíšené čtyřhře obsadila dělené páté místo Iva Foukalová s Filipem Markem (BK TU v Liberci), ve dvouhře dívek postoupila mezi nejlepší osmičku Soňa Hořínková a v deblu děvčat dohrála dvojice Hořínková – Staňková (Sokol Meteor Radotín Praha) taktéž ve čtvrtfinále.

Již na začátku listopadu je sezóna pro kategorii U17 fakticky dohrána a před námi jsou další MČR. Hned za týden budou v Ostravě bojovat nejlepší hráči do 15 let..

Hodnocení hráčů:

Iva Foukalová – Ve smíšené čtyřhře předvedla dobrý výkon, nicméně chyběla větší podpora pro útok od spoluhráče a zároveň jistější obrana včetně náběhu na síť. Los dvouhry dopadl tentokrát smolně, jelikož byla jistě šance na lepší umístění, ale to se nedá nic dělat. Na druhou stranu Iva v letošní sezóně předvedla několik povedených turnajů a možná proběhlo načasování formy o měsíc dříve. V každém případě chválím odvážné pokusy o změnu hry u sítě, přestože ještě k dokonalosti povede delší cesta 🙂 Vedle stability u výpadů pracovat na efektivnějším pohybu.

Soňa Hořínková – Zápas mixu nebudu příliš hodnotit, jelikož to úderově vypadalo spíše na jinou disciplínu 🙂 Ve dvouhře se Soňa tradičně dostávala do tempa pomaleji, ale ve čtvrtfinále proti pozdější vítězce odehrála mnoho krásných výměn a dlouho držela se soupeřkou vyrovnanou partii. Čtyřhra dívek opět začala vlažnějším úvodním kolem, nicméně v souboji o semifinále to bylo herně velice povedené. Nutnost zaměřit se na rutinní podání a kvalitnější příjem v párových disciplínách, taktéž některé taktické varianty v singlu opakuje až příliš často..

Šárka Líbalová – Na turnaji odehrála pouze debl, ale odvedla dobrou práci. Mezi pozitiva patří drajvové údery a útok, zatímco bude dobré se zaměřit na lepší pohyb proti úderu ze zadní poloviny kurtu a uvolněnost rakety.


Výsledky turnaje najdete zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!