3. 4. 2018

1.GP B U19 – TJ Sokol Polabiny Pardubice

(31.3.-1.4.2018) Iva Foukalová kousek od medaile ve dvouhře dívek..

Na turnaji GP B juniorů se představila pouze vesecká děvčata. Iva Foukalová cestovala do Pardubic rovnou ze soustředění v Itálii, zatímco Šárka Líbalová klasicky ráno z Liberce. Smíšená čtyřhra skončila pro obě hned v prvním kole, jelikož se nedařilo zejména zakončovat nadějné útočné pozice. Ve dvouhře se Šárka v úvodním zápase prosadila bez větších problémů, ale druhé kolo ji už vystavila konečnou domácí R.Bártová. Na Ivě byla v prvních zápasech patrná velká nervozita, možná i únava z cestování, ale postup z prvního kola nakonec zvládla ve dvou setech. Od dalšího zápasu již na kurtu běhala zcela jiná hráčka a výhra nad B.Otáhalovou (Sokol Židlochovice) patřila mezi jeden z nejpovedenějších výkonů. Stejný způsob předvedené hry byl k vidění také ve čtvrtfinále proti R.Šilhavé, leč po prvním vyhraném setu došlo ke smolnému zranění nohy (s nímž by většina hráčů zápas nedohrála) a ani obrovská vůle a bojovnost nemohla stačit. Iva s Šárkou nastoupily ještě do čtyřhry dívek, nicméně omezená pohyblivost Ivy znamenaly pro soupeře výraznou výhodu.

Turnaj mohl mít pro naše hráče rozhodně šťastnější konec, ale nedá se nic dělat. Po herní stránce předvedla děvčata kvalitní výkony a zdravotní trable holt občas potkají každého sportovce..


Kompletní výsledky najdete zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!