21. 10. 2018

OP U15 jednotlivců – BK TU v Liberci

(21.10.2018) Na oblastním přeboru staršího žactva získali hráči Slovanu Vesec dvě bronzové medaile. Aleš Foukal prošel do semifinále dvouhry chlapců a Nicol Romančinová s Kateřinou Zsilayovou skončili na 3.místě v dívčím deblu.

O postup na MČR kategorie U15 se utkalo 20 chlapců a 19 dívek zastupující oddíly severočeské oblasti. Slovan Vesec zde reprezentovali Aleš Foukal, Tadeáš Hlubuček, Štěpán Líbal, Nicol Romančinová a Kateřina Zsilayová. Každý z našich borců měl na turnaji jiné ambice a předpoklady uspět, také proto je hodnocení zaměřeno na každého individuálně..

Hodnocení hráčů:

Aleš Foukal – Pozici nasazeného hráče ve dvouhře sice potvrdil, avšak zápasy o medaile mu přiliš nevyšly. V semifinálovém utkání nasadil velké tempo, ale po polovině prvního setu mu začaly ubívat fyzické i morální síly. Zejména chybějící bojovná nálada je postrádána nejvíce a tak místo nadšené hry bylo k vidění raněné zvíře těšně před smrtící injekcí. V párových disciplínách chyběl vždy kousek k postupu do dalších kol, ale i štěstí se musí jít více naproti..

Tadeáš Hlubuček – Ve dvouhře ukázal, že správnou taktikou a lepšími údery se dá vyrovnat lepším protihráčům. Ve všech disciplínách měl dobré momenty, bohužel také předvedl několik způsobů jak se na kurtu nechovat 🙁

Štěpán Líbal – Oproti předchozím turnajům odehrál nejlepší představení v singlu (nutno dodat, že až po důrazné domluvě během zápasu). V párových disciplínách někdy překvapí vynikajícím příjmem i útokem, které kontrastují s chaotickou obranou a zbrklou hrou na síti.

Nicol Romančinová – Na kurtu chce vyhrávat, ale údery jsou málo podpořeny pohybem proti míči (přetočení, přeskok, vápady) a ruka nemůže stačit na vše. Ve čtyřhře se ji několikrát podařilo vyzrát na soupeře chytrostí, ale chce to přidat ve všech činnostech 😉

Kateřina Zsilayová – Se zdravotními problémy a jedním tréninkem týdně se toho moc očekávat nedalo, nicméně výkony Kačky zaslouží pochvalu. Solidní rozehra i pohyb v rámci možností pomohly velkou měrou k bronzu ze čtyřhry..


Kompletní výsledky najdete zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!