2. 4. 2012

Hodnocení výsledků kategorie U17 v sezóně 2011-2012

Posledním turnajem pro kategorii mladšího dorostu (U17) bylo právě skončené MČR v Hradci Králové, na které se probojovali také 2 naši hráči, Ondřej Klimeš a David Stejskal..

Během celé sezóny se na některou z republikových akcí nominovali také Jan Koňas a Jana Slatinská, ale z uvedeného kvarteta hráčů se nikdo výrazněji neprosadil. Nejlepším výsledkem tak bylo jediné medailové umístění, když Jana dosáhla na 3.místo ve čtyřhře dívek při GP A v Orlové. Postup do čtvrtfinále se našim hráčům podařil opět jen v párových disciplínách (ve smíšené čtyřhře 1x zásluhou Ondry, ve čtyřhře chlapců potom 3x Ondra a 1x David). Ve dvouhrách bylo maximem vždy pouze jedno vyhrané kolo, což neznamená tragédii, ale třeba na mezinárodní prosazení to ještě nemůže stačit. U našich hráčů je šance na větší úspěch hned příští rok, kdy Honza s Davidem budou ročníkově v této kategorii nejstarší a také Ondra s Janou mohou určitě pomýšlet na lepší pozice. Další hráči mají možnost jen v případě povedené letní přípravy a vysokého tréninkového nasazení.

Co se týká oblastních turnajů, tak o 2 postupová místa vždy bojovali cca 3-4 favorité a pokaždé to mohlo dopadnout jinak. Jediné přímé postupy si během sezóny drželi pouze hráči Super Stars Most – Bedřich Valenta a Jiří Vodrážka. V krajské konkurenci neměl vesecký klub žádného většího soupeře, což nás může těšit, ale v zájmu vývoje u mladších hráčů by byl přínosem větší počet kvalitních badmintonistů v rámci celého Libereckého kraje. Do turnajů kategorie mladšího dorostu letos zasáhlo celkem 17 členů oddílu TJ Slovan Vesec.

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!