27. 4. 2013

MČR U15 – TJ Sokol Doubravka Plzeň

(27.-28.4.2013) Jana Slatinská stříbrná ve dvouhře dívek!

Čtveřice borců TJ Slovan Vesec reprezentovala Liberec na vrcholném turnaji kategorie U15. Ve smíšené čtyřhře měl naději na medaili hlavně pár J.Fiala (Astra Praha) – Jana Slatinská, ale bohužel čtvrtfinálové utkání nedopadlo podle představ, a tak maximem v této disciplíně bylo 5.-8. místo. Dvojice Jaroslav Máchal – L.Paurová (Super Stars Most) i Jiří Vajsejtl – V.Dobiášová (Super Stars Most) prohrály již v prvním kole, shodně po třísetových bitvách a zejména u Jirky po kvalitním výkonu.

Vystoupení Jirky Vajsejtla s Kryštofem Bumbálkem ve čtyřhře nemělo bohužel dlouhého trvání a stejně tak Jarda Máchal s O.Králem (Baník Most) svůj první zápas po všech směrech nezvládli. Jana Slatinská s Bárou Šimoníkovou (Sokol Vodňany) měly díky svému nasazení zajištěn přímý postup do čtvrtfinále, kde se však holkám příliš nevedlo a očekávanou medaili z této disciplíny se také nepodařilo vybojovat.

Ve dvouhrách chlapců se představili Jirka Vajsejtl a Jarda Máchal. Zatímco Jarda v prvním kole ničím nezaujal a předvedl pouze průměrný výkon, Jirka využil lehčího losu a přesvědčivým výkonem postoupil do kola druhého. V souboji s favorizovaným M.Vašátkem (Sokol Klimkovice) se Jirka ničeho nezalekl a i přes prohru byl minimálně v prvním setu pro protihráče vyrovnaným soupeřem. Jana Slatinská se v ženském pavouku dostala opět mezi nasazené, což jí umožnilo počkat si na soupeře z prvního kola, kterým se stala spoluhráčka ze čtyřhry B.Šimoníková. Zápas, i přes lehké komplikace na konci druhého setu, dotáhla do vítězného konce a po té Janu čekal souboj o poslední možnou medaili. Úvod zápasu s M.Fuchsovou (TJ Sokol Polabiny Pardubice) naší badmintonistce příliš nevyšel, ale po prvním prohraném setu se hra zcela změnila a Jana zaslouženě postoupila mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje!

V neděli Janu čekal semifinálový zápas s M.Zelinkovou (SK Prosek Praha), ve kterém naše reprezentantka zvládla koncovky v obou setech a oslavila tak postup do finále! Zápas o titul již Janě nevyšel, když o výsledku rozhodly zbytečné ztráty na konci prvního setu, ale zejména výborná hra juniorské reprezentantky, T.Švábikové (Sokol Klimkovice). Konečné druhé místo je však parádní a rozšířilo navíc sbírku medailových úspěchů z mládežnických MČR v této sezóně.

Konečné výsledky najdete zde

Hodnocení hráčů:

Kryštof Bumbálek – na MČR startoval pouze ve čtyřhře, ale vzhledem k tomu, že se jednalo o jeho první republikový turnaj v této kategorii, může být spokojen již se samotnou účastí. Kryštof během této sezóny udělal hodně velký pokrok a myslím si, že půjde výkonnostně ještě stále nahoru..

Jaroslav Máchal – během sezóny se bohužel herně příliš neposunul a přestože v oblastní konkurenci nemá mnoho soupeřů, kteří jej mohou potrápit, na republikové úrovni přichází obvykle vystřízlivění. Jarda by se měl nyní zaměřit na kompletní změnu techniky některých úderů i pohybu a zejména na zvýšení tréninkového nasazení..

Jana Slatinská – již několik posledních turnajů výkony naznačovaly dobrou formu a načasování pro MČR tak bylo optimální. Nejlepšího výsledku dosáhla Jana paradoxně jen ve své nejméně oblíbené disciplíně, ale tréninkovou snahu se nakonec zúročit podařilo. V obou párových disciplínách se tentokrát tolik nedařilo i z důvodu mnoha zbytečných nevynucených chyb. V tomto případě je třeba se více držet taktiky a základních prvků hry ve čtyřhrách bez ohledu na to, zda se jedná o trénink, nebo důležitý turnaj 😉

Jiří Vajsejtl – turnaj, na kterém patřil mezi nejmladší hráče, mu herně docela vyšel. S nasazením i přístupem k zápasům jsem spokojen a na zlepšení technických nedostatků snad Jirka postupně zapracuje. Hlavním nedostatkem je zejména pasivní a málo odvážná hra u sítě.

Radek Holata

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!