28. 9. 2013

GP C U15 – BK Goram Teplice

(28.9.2013) Turnajová klasika Jardy Máchala a postupy pro Jiřího Vajsejtla..

Na prvním oblastním turnaji kategorie staršího žactva se představilo hned 12 veseckých badmintonistů! Jaroslav Máchal přidal k přímému postupu ze čtyřhry také výhru v mixu a singlu, čímž si zajistil účast na GP A ve všech disciplínách. To Jirka Vajsejtl si vybojoval nominaci ve dvouhře druhým místem a přidal první místo ze čtyřhry. Dobrého umístění dosáhla také dvojice Šimon Heindorfer – Kryštof Bumbálek v deblu (2.místo) a Ilona Mikezová ve dvouhře (4.místo). Pochválit lze za výkony ve dvouhrách i další naše hráče, ale naopak smíšená čtyřhra byla v podání našich dvojic až na vítězný pár hodně slabá. U čtyřher již v některých případech hrála roli únava a těžký los, těžko lze však omluvit opakující se taktické chyby v postavení hráčů a umísťování většiny úderů..

Kompletní výsledky zde

Hodnocení jednotlivých hráčů:

Kryštof Bumbálek – ve dvouhře se chvíli hledal, ale potom se rozehrál k dobrým výkonům a potvrdil velké zlepšení. V párových disciplínách chybí větší razance a rychlost provedení úderů, někdy i odvaha jít do většího rizika.

Šimon Heindorfer – nejlepší výkony předvedl určitě ve dvouhře, kde již dělá méně chyb a dokáže odehrát delší výměny ve vysokém tempu. Zejména ve čtyřhře potom působil až moc staticky.

Jaroslav Máchal – smíšenou čtyřhru odehrál dobře a jako jediný z oddílu snesl v této disciplíně přísnější měřítko. Dvouhra byla odehrána zkušeně, ale sám musí vědět, že spoustu věcí lze vypilovat na tréninku..

Ondřej Stupka – ve všech disciplínách ukázal několik velmi kvalitních úderů, ale stejně tak spoustu zbytečných chyb způsobených odehráváním míčů u podlahy..

Jaroslav Vajsejtl – stejně jako Ondra občas předvedl vynikající údery a rozhodně má potenciál k dalšímu zlepšení.

Jiří Vajsejtl – přestože Jirku trápí lehké zdravotní problémy, tak ve dvouhře i čtyřhře potvrdil získané zkušenosti z náročných turnajů. Smíšená čtyřhra byla odehrána takticky i technicky špatně.

Tomáš Valta – během zápasů se potýká s velkými výkonnostními rozdíly, ale několik výměn odehrál opravdu slušně. Celkově je potřeba zrychlit pohyb a netahat raketu po zemi!

Iva Foukalová – v párových disciplínách je znát lepší příjem a hra u sítě, ve dvouhře se příliš nechá ovlivnit nepříznivým stavem. Zaměřit se na změnu držení rakety a nakračování do úderů celým chodidlem..

Ilona Mikezová – až do zápasu o třetí místo dobrý výkon, potom ovšem nastal nepochopitelný útlum a naprosto se vytratil pohyb po kurtu 🙁

Barbora Nováčková – Bára se snažila zejména ve dvouhře o hru ve větším tempu, ale stále chybí rychlejší první krok a součinnost ruky a nohy. Ve čtyřhrách se netlačí do drajvů a zbytečně vyhazuje míče do zadní poloviny kurtu.

Andrea Švarcová – při zápasech neprojevila mnoho emocí a hlavně v zadní části kurtu není stále zvládnuto přetočení, nebo přeskok..

Michaela Válová – příliš mnoho úderů odehrává bez větší myšlenky a střehové postavení také není ideální, z čehož pramení jednoduché body pro soupeře.

Radek Holata

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!