3. 11. 2013

Luxembourg Youngsters International

(26.-27.10.2013) V mezinárodní konkurenci se nejvíce dařilo Jaroslavu Máchalovi, který zvítězil ve čtyřhře chlapců při kategorii staršího žactva.

Devátého pokračování juniorského turnaje v Lucembursku se tento rok zúčastnili i hráči Slovanu Vesec, kteří v konkurenci více než deseti států reprezentovali Českou Republiku. Libereckou výpravu tvořili badmintonisté Kryštof Bumbálek (U15), Šimon Heindorfer (U15), Jaroslav Máchal (U15), Ondřej Klimeš (U17), Jan Koňas (U19), Iva Foukalová (U13), Jana Slatinská (U17) a Filip Marek (U13). Náročným sobotním programem prošli nejlépe Ondra Klimeš, Jana Slatinská, Jarda Máchal a Honza Koňas. Všichni jmenovaní vyhráli ve dvouhrách svou skupinu a postoupili do nedělních bojů (Ondra s Jardou ještě museli zdolat první kolo vyřazovací části). U čtyřher byli naši zástupci většinou odkázáni na přiřazení spoluhráčů ze startovního pole, ale pouze Jana s Jardou si nakonec zahráli o stupně nejvyšší. Nedělní blok zápasů načal Jarda a po dvou rozdílných setech se mohl radovat z postupu do semifinále. Dalším byl na řadě Ondra, který ve čtvrtfinále poprvé na turnaji narazil na hráče srovnatelné kvality, nicméně francouzský badmintonista nedělal téměř žádné nevynucené chyby a po zásluze postoupil dál. Jana i Honza dopadli v této fázi turnaje podobně, nicméně zejména druhý jmenovaný prohrál po dobrém výkonu jen velmi těsně. Semifinále tedy čekalo pouze Jardu Máchala, což bylo nakonec posledním vystoupením našich hráčů ve dvouhrách. Do finále čtyřhry nepostoupila ani Jana, přestože po boku německé spoluhráčky dělala co mohla. Nejlepší výsledek nás však čekal ve čtyřhře chlapců, kde Jarda s A.Müllerem (Švycarsko) vyhráli semifinále i následné finále a stali se tak vítězi celého turnaje. Turnaj byl jistě pro hráče dobrou prověrkou a motivací do dalších tréninků, zároveň ukázal spoustu činností na kterých se musí pracovat.

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!