15. 11. 2014

2.GPD U15 – BK TU v Liberci

(15.11.2014) Vesečtí hráči obsadili všechna postupová místa ve dvouhře chlapců a jedno z postupových míst ve dvouhře dívek!

Na sobotním turnaji se našim hráčům dařilo zejména ve dvouhře chlapců, když se Martin Máchal, Tomáš Valta a Jaroslav Vajsejtl shodně probojovali do semifinále po poměrně snadném vítězství v předchozích kolech. Vojtěcha Tajmra potkal první těžký zápas již mezi osmi nejlepšími, kdy proti němu nastoupil lehce favorizovaný Jan Rázl (BK TU v Liberci). Vojta však chytrou hrou a bojovností zvítězil 2:1 na sety. Semifinále tedy bylo v režii veseckých hráčů. Do finále se probojoval Tomáš Valta po vítězství nad Jardou Vajsejtlem a Vojta Tajmr po zápase plném obratů a krásného badmintonu nad Martinem Máchalem. Poslední, třetí postupové místo obsadil Jarda Vajsejtl. Ostatní naši zástupci sbírali zejména zkušenosti, avšak Adam Voháňka předvedl proti Rázlovi velice kvalitní výkon. Ve dvouhře dívek se z trojice Karásková, Stupková a Šourková prosadila pouze nejmladší Terka Šourková, když se dostala až do semifinále, kde již bohužel podlehla. Semifinále jí však stačí k postupu na GP C U15. Julča Stupková nezaznamenala jediný vyhraný zápas, ale vzhledem ke nulovým turnajovým zkušenostem to nebyl špatný výkon. Terka Karásková si po nevydařeném úvodním zápase alespoň spravila chuť dvěma výhrami v zápasech o pořadí. Smíšené čtyřhry se zúčastnili tři vesecké páry. Martin s Terkou Šourkovou prohráli až ve finále. V semifinále se objevil také pár Šourek – Karásková a Valta – Stupková. Čtyřhru chlapců ovládli Tomáš s Vojtou, když vyhráli nad Martinem a Jardou. Ve čtyřhře dívek se Terka s Julčou Stupkovou neprosadily. (IM)

Hodnocení hráčů:

Jarda Vajsejtl – Jarda by se měl stále zaměřit na psychiku, která mu částečně znemožnila lepší výkon v semifinále proti Tomášovi. Z techniky úderů se mu nedaří obrana a zadní údery.

Tomáš Valta – Tomáš by si měl hlídat postavení při párových disciplínách a nespoléhat na to, že to zahrají na jeho spoluhráče. Neustále také musí myslet na to, že má mít raketu nahoře!!

Vojta Tajmr – Vojta má jistě na trénincích na čem pracovat. Zejména na rychlejší práci nohou a postavení nohou při úderech v přední části kurtu. Ze špatného postavení se pak odvíjí i spousta chyb u sítě. V zadní části kurtu je třeba zapracovat na backhandu.

Terka a Tomáš Šourkovi – Oba mají stejný problém, a to špatnou kvalitu obrany. Terka se také musí naučit hrát více na jistotu a neriskovat za vyrovnaného stavu.

Martin Máchal – u Martina je stále problém celkový pohyb po kurtu, práce nohou a jejich postavení. Také jeho slabou stránkou je backhandová strana kurtu.

Josef Havrda, František Kozák, Adam Voháňka, Jiří Fiala, Tereza Karásková, Julie Stupková – tito hráči sbírali na turnaji hlavně zkušenosti. Doporučila bych se zaměřit hlavně na techniku úderů a postavení (pohyb) před samotným úderem.

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!