14. 12. 2014

2.GP A U17 – SK Podolí u Brna

(13.-14.12.2014) Jaroslav Máchal a Jana Slatinská na stupních vítězů..

Početná skupina pěti hráčů Slovanu Vesec se zúčastnila druhého republikového turnaje mladšího dorostu v Podolí u Brna. Do smíšené čtyřhry nezasáhla Ilona Mikezová, zatímco pro Ivu Foukalovou to byla po boku Jardy Máchala premiéra mezi starší tuzemskou konkurencí. Nejvíce se dařilo dvojici Fiala – Slatinská (Astra Praha / Slovan Vesec), která vypadla ve čtvrtfinále, solidní výkon však předvedl i pár Vajsejtl – Vacková (Slovan Vesec / Sokol Meteor Radotín). Ve dvouhrách se představili pouze Jiří Vajsejtl a Jana Slatinská. Jirka přešel úvodní kolo, ale proti Lapáčkovi (Sokol Č.Budějovice) již neměl mnoho šancí na úspěch, Jana po volném losu narazila na Srncovou (Sokol Židlochovice) a tentokrát ze zápasu nedělala příliš velké drama. Souboj proti talentované Hadáčkové (Sokol Č.Budějovice) vyzněl jednoznačně pro soupeřku, avšak další čtvrtfinálové umístění nebylo rozhodně zklamáním. V deblu dívek se s nástrahami prvního kola vypořádala dvojice Mikezová – Kozempelová (Slovan Vesec / Baník Most), následně jim ale stopku vystavil pár Slatinská – Brunátová (Slovan Vesec / Astra Praha). Semifinálovou bitvu bohužel Jana s Kristýnou nakonec prohrály, nicméně obě spoluhráčky mají jistě hodně námětů na zlepšení herního projevu. Čtyřhra chlapců byla pro naše badmintonisty nejúspěšnější, když Jirka Vajsejtl s J.Králem (Baník Most) postoupili do osmičky nejlepších a dvojice Jaroslav Máchal – Ondřej Král (Slovan Vesec / Baník Most) dokonce do nedělního finále, které následně ve dvou setech ovládli. Jardovi blahopřejeme k jeho, zatím nejlepšímu, badmintonovému úspěchu! (RH)

Hodnocení hráčů:

Jaroslav Máchal – smíšenou čtyřhru absolutně psychicky nezvládl a moc tak své méně zkušené partnerce nepomohl. Ve čtyřhře chlapců se jeho výkony každým zápasem zlepšovaly, nicméně pro tréninky je úkol stále stejný, vyšší nasazení a zdokonalování v technice úderů..

Jiří Vajsejtl – všechny disciplíny odehrál na hranici možností, avšak musí více měnit taktiku hry podle hry soupeřů. Na tréninku se zaměřit na přesnost obrany a výšku zásahu u sítě i v zadní polovině kurtu.

Iva Foukalová – během jediného zápasu ukázala, že se již nebojí vzít zodpovědnost také na sebe a zakončovat i ze zadní pozice. Důležitým návykem by měl být lepší postoj v obraně a zrychlení pod míč..

Ilona Mikezová – ve čtyřhře využila slušného losu a připsala si důležitou výhru v prvním kole. Ke zlepšení v jakékoliv činnosti bude potřebovat pevné zdraví, co nejméně kazit jednoduché údery a zvýšit agresivitu.

Jana Slatinská – pokud hraje s chladnou hlavou, dokáže se přizpůsobit i lepším soupeřům, bohužel občasná podrážděnost dost snižuje výkon a pomáhá protihráčům..

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!