27. 4. 2015

Turnajový víkend 25.-26.4.2015

V posledním dubnovém víkendu se hráči Slovanu Vesec zúčastnili třech různých turnajů, z nichž lze zjistit několik důležitých poznatků..

1) Sokolovna TJ Slovan Vesec byla dějištěm kontrolního turnaje přípravek, tedy dětí, které v této sezóně navštěvují tréninky přípravky, badmintonový kroužek při ZŠ Vesec a ZŠ Pasířská v Jablonci nad Nisou. Hlavním zjištěním je, že z Jablonce tentokrát nikdo nedorazil (asi je Liberec moc daleko) a zejména hledání pomocníků pro turnaj v týdnu konání je velice těžká věc. Na některé členy bohužel není příliš spoleh, a o to víc si tedy ceníme těch, kteří byli a výrazně pomohli s organizací! Děkujeme

2) Na MČR kategorie U15 odjel s medailovými ambicemi Jirka Vajsejtl (na předchozích třech GP A U15 získal vždy 3 medaile) a Iva Foukalová, jejiž turnajový cíl se mi bohužel vypátrat nepodařilo 🙂 Přípravu před vrcholem sezóny ovlivnila u Jiřího nemoc a také přijímací zkoušky na střední školu. V každém případě načasování formy pro tento turnaj nebylo úplně ideální, přestože ve dvouhře odehrál jedno ze svých nejlepších utkání (smůlou byl los, kde největší favorit C.Savin neměl žádné nasazení a mohl tak narazit na kohokoliv v jakémkoliv kole). Obrovským problémem však byl pohyb v prvních kolech párových disciplín, který v žádném případně nekorespondoval s tréninkovými zápasy. Jirka všechny zápasy nakonec ubojoval, což mu sice už ve finále nestačilo, ale co by za to jiní dali. Druhou stránkou je absence natrénovaných věcí (klamavé údery, podání, příjem), nebo situace, na které je upozorňován celou sezónu (taktika čtyřhry, komunikace, sebevědomí na kurtu). K výsledkům gratulujeme, za celou sezónu si možná zasloužil ještě více, ale zároveň se snad pro příště ještě víc ponaučí. A co se týká Ivy, ta musí zapomenout alespoň při tréninku a turnaji na vše kolem, před zápasy se včas jít rozhýbat a vůbec připravit na boj, během tréninku jít i přes bolest a lepší výsledky na republikách mohou určitě přijít..

3) Memoriál P.Sima, GP A dospělých. V Liberci se představilo několik našich hráčů a protože trenér odjel do Pardubic na MČR U15, byli všichni odkázáni pouze sami na sebe. Jestli se vše podařilo odehrát na sto procent nevím, ale snad ano. Škoda, že ve dvouhrách se klíčové body uhrát nepodařilo – někdy to bylo o zkušenostech, někdy o kvalitě, někdy o hlavě. V každém případě je jasná jedna věc, pro první ligu to asi (zatím) stačit bohužel nebude! RH

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!