9. 5. 2015

MČR U17 – TJ Montas Hradec Králové

(9.-10.5.2015) Jaroslav Máchal rozšířil letošní medailovou sbírku z MČR mládeže o bronz ze čtyřhry chlapců! Výsledky turnaje zde.

Stejně jako v loňském roce patřilo závěrečné MČR kategorii mladšího dorostu. Ve východočeském městě plném vášnivých cyklistů nás reprezentovala čtveřice Jaroslav Máchal, Jiří Vajsejtl, Ilona Mikezová a Jana Slatinská. Pro posledně jmenovanou to znamenalo poslední šanci něco uhrát v této věkové kategorii. Bohužel opět nastala začarovaná situace v deblu dívek, když zraněnou Kristýnu Brunátovou musela na poslední chvíli nahradit o několik let mladší Bára Hadáčková (Sokol České Budějovice). Janě na turnaji poměrně přál los a přestože ve všech disciplínách skončila těsně pod medailí, nemusí to brát jako tragédii. V případě využití všech tréninkových možností a pečlivěji vypilovaných schopností by však výsledky mohly být lepší. Totéž platí u Jardy Máchala, který ve čtyřhře chlapců umí předvést opravdu vynikající zápasy, ale jelikož tréninkové nasazení je většinou hodně vlažné, chybějící nedostatky se při turnaji těžko doženou. V každém případě si Jarda za výkony v deblu chlapců během celé sezóny medaili zasloužil, a tak vybojovaný bronz po boku Ondry Krále (Baník Most) třeba pomůže k lepšímu nasazení také v přípravě na soutěže. Ilona Mikezová se na MČR představila pouze ve dvouhře dívek, nicméně uspávací taktika na soupeřku nestačila a rozhodně by to chtělo začít něco udělat s pohybem po kurtu. Nejmladší vesecký zástupce, Jirka Vajsejtl odehrál pěkné zápasy ve smíšené čtyřhře a také v 1.kole dvouhry předvedl slušný výkon. V deblu chlapců se však opět herně trápil, což během posledních turnajích bývá trochu pravidlem..

Hodnocení hráčů:

Jaroslav Máchal – na tréninkách bohužel předvádí pouze zlomek toho, co dokáže na turnajích. Nejvíce chybí technické pokroky ve hře u sítě, jistota úderů ve středu kurtu, kvalitní postavení v obraně a razantní smeč ze zadní čáry.

Jiří Vajsejtl – ve dvouhře bojoval jako lev a nelze mu nic vytknout (až na několik pokažených příjmů podání). Ve čtyřhrách to chce pracovat zejména na komunikaci se spoluhráčem a vystupování proti míčům. Samostatnou kapitolou je potom tahání rakety po zemi..

Ilona Mikezová – výbušnost, agresivita a hlavně pohyb! Nekazit první údery a nebát se delších výměn!

Jana Slatinská – základem je užívat si tréninky a nebrat je jako nutné zlo. Současně se nebát změnit zažité technické prvky (držení a natočení rakety, nápřahy před údery) a vylepšit taktické myšlení (zrychlení na síť, způsob a prezentace vlastní hry).

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!