21. 2. 2016

1.GP A U19 – Sokol Meteor Radotín

(20.-21.2.2016) Šestice hráčů badmintonového klubu TJ Slovan Vesec získala na republikovém turnaji staršího dorostu 4 sady medailí, Jiří Vajsejtl vybojoval 1.místo ze čtyřhry chlapců!

Kromě zlata se podařilo Jirkovi uhrát ještě bronz ve dvouhře juniorů. Stejný kov patří také dvojici Jaroslav Máchal – Dana Griněnková a Jaroslav Máchal – Michal Vašátko (Sokol Klimkovice). Bez medaile, ale s dobrým pocitem ze hry, skončil na turnaji Kryštof Bumbálek, zatímco Iva Foukalová a Ilona Mikezová nezaznamenaly žádný vítězný zápas.

PS. Na úspěšném výsledku Jirky Vajsejtla v deblu chlapců má zásluhu také absolvované soustředění v Českém Krumlově během tohoto týdne, za jehož uskutečnění děkujeme Jiřímu Královi a trenérům SKB Č.Krumlov.

Hodnocení hráčů:

Kryštof Bumbálek – s ohledem na poslední tréninkovou účast a nižší koncentraci zejména deblových cvičeních bylo vystoupení právě v párových disciplínách velice povedené. Ve dvouhře sice nepotvrdil nasazení, ale kromě výpadku v prvním setu odehrál slušný zápas. Pokud se chce posunout na další úroveň, bude potřeba zvýšit tréninkovou náplň.

Jaroslav Máchal – tréninkové nasazení se v posledních týdnech zlepšilo a hned to při turnaji bylo znát. Jardovo umění v párovkách je zřejmé a byla by škoda jej dále nerozvíjet..

Jiří Vajsejtl – hlavně v deblu byl znát herní pokrok, avšak ve dvouhře postihovaly Jirku velké výpadky. Na tréninku bude nutné omezit zažité úderové praktiky a pilovat varianty pro hru u sítě i ze zadní části kurtu.

Iva Foukalová – ve smíšené čtyřhře dlouho držela šance na postup z 1.kola a pozičně i úderově to nebylo špatné. Ve čtyřhře děvčat zaspala začátek zápasu, avšak i přes snahu o zlepšení se dopustila mnoha jednoduchých ztrát.

Dana Griněnková – během úvodního kola dvouhry chyběl pohyb a málem na to doplatila. Během nepříznívého vývoje zápasu ztráci hlavu a málo mění rytmus hry. Určitě je potřeba zlepšit pohyb a psychickou rovnováhu.

Ilona Mikezová – ve druhém setu se občas ukázaly dobré okamžiky, nicméně pohyb a postavení nohou je vzhledem k badmintonové úrovni republikové konkurence nedostatečné. Nutnost tréninkové práce ve vysokém tempu a také potřeba se věnovat individuálně obratnosti a výbušnosti.


Kompletní výsledky turnaje najdete zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!