26. 3. 2016

1.GP B U19 – TJ Montas Hradec Králové

(25.-26.3.2016) Herní prověrka na béčkovém republikovém turnaji staršího dorostu dopadla pro hráče Slovanu Vesec rozdílně.

Kryštof Bumbálek, Iva Foukalová a Ilona Mikezová testovali svou výkonnost na prvním z otevřených turnajů GP B, na kterých se od nové sezóny představují hráči celé ČR, avšak bez top badmintonistů dané věkové kategorie (hráči umístění do 8.místa celostátního žebříčku). Kryštof bohužel svůj úvodní zápas ve dvouhře nezvládl a přestože byl v turnajovém pavouku nasazený jako dvojka, skončil poněkud předčasně. Ve čtyřhře chlapců se ve dvojici s V.Mišutkou (Deltacar Benátky n.J.) snažil odčinit neúspěch ze dvouhry, ale další třísetová prohra znamenala konec v soutěži. Iva Foukalová nastoupila do všech disciplín a v mixu i čtyřhře dívek prohrála vždy po třísetové bitvě. Dvouhra děvčat dopadla lépe, když první kolo Iva bez problémů zvládla a předvedený výkon v kole druhém byl přes porážku velice slibný. Ilona Mikezová z trojice veseckých hráčů uspěla nejvíce. Ve smíšené čtyřhře po boku J.Šercla (Sokol Meteor radotín) dokonce postoupila do semifinále, ve dvouhře díky dvěma vyhraným zápasům brala dělené 5.-8.místo a pouze debl dívek těsně nevyšel.

Vzhledem k tréninkovému programu v posledních dnech se na tomto turnaji neočákaval vrchol sezóny, na druhou stranu je dobré se zamyslet nad dalším plánem a zlepšení jednotlivých aspektů hry. Rozhodně bychom měli lépe zvládat těsné koncovky setů, zejména těch rozhodujících. Dále je důležitá psychická pohoda a koncentrace na kurtu, správná taktika (neopakování stejných chyb, přemýšlení nad vývojem hry během zápasu a reakce na hru soupeře) a také příprava na jednotlivé zápasy má stále rezervy. RH


Výsledky turnaje můžete shlédnout zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!