9. 5. 2016

49.Internationalen Bodensee Jugendturnier – VFB Friedrichshafen

(6.-8.5.2016) Velký mezinárodní turnaj v Německu přinesl našemu klubu po roce další cenný úspěch, když Soňa Hořínková obsadila druhé místo ve dvouhře dívek v kategorii U13 (mladší žactvo)!

K Bodanskému jezeru odcestovali kromě Soni také Kryštof Bumbálek, Jiří Vajsejtl a Iva Foukalová, nicméně těm už se dařilo o něco méně. Kryštof i Jirka v každém případě odehráli výborná utkání ve dvouhrách a s mezinárodní konkurencí drželi mezi mladšími dorostenci krok. Kryštof vyrazil na turnaj navíc s pochroumanou levou rukou v dlaze, avšak výkony které podával byly zejména první den neuvěřitelné! Ve čtyřčlenné skupině prohrál jeden ze tří zápasů, ale jelikož ve druhém duelu porazil hlavního favorita skupiny, postoupil jako vítěz do dalších bojů. Tam narazil na velice silného německého soupeře, avšak i přes porážku může být spokojen. Jirka měl ve skupině snad největšího favorita na celkové vítězství (Julien Scheiwiller) a jelikož mu hned v úvodním utkání podlehl 1:2 na sety, přišel o možnost postupu do vyřazovací části. Také druhý zápas proti dalšímu švýcarskému soupeři těsně nezvládl, ale obě třísetové prohry snesly přísné měřítko kvality. Iva první zápas vydřela nejtěsnějším možným způsobem, ale v následujícím utkání už tahala za hodně krátký konec provazu. Jediná výhra na postup nestačila, navíc ani předvedená hra neměla bohužel šanci na úspěch v mezinárodní konkurenci.. Soňa jako jediná z veseckého kvarteta odehrála všechny zápasy v jiné aréně, tudíž se do role trenéra vložil Zbyněk Vajsejtl a svou úlohu zvládl bravurně 🙂 Soňa jako nejmladší z libereckých účastníků zvítězila ve své skupině a po dalších výhrách v turnajovém pavouku postoupila do finále. Tam v souboji dvou českých hráček nestačila na talentovanou Van Coppenolle, nicméně stříbrná medaile je skvělý úspěch! Ve čtyřhrách neměl tentokrát žádný z našich hráčů adekvátního spoluhráče, tudíž maximem bylo čtvrtfinále v podání Soni Hořínkové s Chorvatskou partnerkou. Za výpomoc s coachingem a zejména dopravu děkuji Zbyňku Vajsejtlovi, Soně potom samozřejmě gratuluji ke stříbrné medaili!

Webové stránky turnaje najdete zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!