29. 5. 2016

GP B dospělých – BK TJ Baník Most

(28.-29.5.2016) Čtvrtfinále ve čtyřhře mužů pro dvojici O.KlimešD.Stejskal.

V sobotu jsme ve složení Michal Haršanyi, Ondřej Klimeš, David Stejskal, Jiří Vajsejtl a Iva Foukalová vyrazili na GP B dospělých do Mostu. Někteří za obhajobu bodů z loňska, někteří na zkušenou a někteří za připomínkou, jak vypadá velký republikový turnaj.

První disciplínou byl tradičně mix, do kterého jsem nastoupil pouze já a Iva s partnery z jiných oddílů. Oba první zápasy se vyznačovaly nejprve se rozkoukáním v hale a uklidněním ruky i mysli, aby pak třetí sety vedly k přesvědčivému postupu. Zde především Iva byla hnacím motorem svého páru a dodržením taktiky dovedla svůj zápas do vítězného konce. Druhé kolo nám bohužel shodně přineslo dva nejvýše nasazené páry, ale ostudu jsme rozhodně neudělali.

Dvouhry zastihli každého z nás v jiném rozpoložení. Já jsem mohl vyrukovat jen s chutí bojovat a znepříjemňovat život soupeři, ale ten mou snahu, až na výpadek v druhém setu, kdy se mi podařilo dorovnat skore, většinou rychle utnul. Ale tričko jsem propotil.

Ondrovi byla největším nepřítel únava ze školního cyklistického kurzu, která ho viditelně limitovala v pohybu. Přesto dokázal v prvním kole zvítězit v těsném zápase, ve kterém odvrátil mnoho mečbolů soupeře a toto jeho snažení ocenila hala potleskem. V druhém kole již jeho snaha na Jana Vitveru tentokrát nestačila. David se v prvním kole nevyhnul svému tradičnímu výpadku, ale jinak měl utkání pod kontrolou. V druhém kole ovšem nenašel proti mému přemožiteli potřebnou pohodu a soupeř, který především nekazil, ho dokázal přetlačit. Jirka se šel jako jediný rozehrát do předkola, které zvládl s přehledem, v druhém kole odehrál vyrovnaný první set, ale v druhém především díky svým chybám už neměl prostor k obratu. Iva odehrála pěkné bojovné utkání, ve kterém si obě hráčky dosytosti zakřičely, ale nakonec ji starší soupeřka přetlačila.

Ve čtyřhře měl Jirka smůlu se svým spoluhráčem Jirkou Králem, že narazili hned na pozdější vítěze. Já jsem neodehrál s Ottou Slabým dobré utkání a svému parťákovi jsem moc zejména ve vyrovnaném druhém setu moc nepomohl. Největší šance na postup měli David s Ondrou ale v boji o semifinále je zradili stejné věci jako ve dvouhrách. Některé balony prostě nespadly, tam kam tisíckrát jindy, soupeř naopak šikovně své balonky překulil přes pásku, když bylo potřeba. Iva to měla Zuzanou Matouškovou proti silné dvojici velmi těžké.

Závěrem lze říci, že na Ondrovi a Davidovi se projevila dlouhá těžká sezona, ve které sehráli hodně těžkých utkání i školní aktivity závěru roku. Iva s Jirkou okusili další dospělácký turnaj a s jejich tréninkovou pílí není problém, aby další sezonu se dostávali v pavouku dále. A já jsem si užil po čase utkání na velkém turnaji proti jiným, než oblastním hráčům. Co je ovšem na závěr sezony důležitější, je týmový duch a spolupráce, která mezi našimi hráči panovala po celou dobu turnaje. (Michal Haršanyi)


Kompletní výsledky zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!