30. 10. 2016

MČR družstev dorostu – SK Brno Slatina

(29.-30.10.2016) Tým Slovanu Vesec se v konkurenci nejlepších juniorských výběrů neztratil a získal celkové 7.místo.

O prodlouženém svátečním víkendu 29.-30.10.2016 se v Brně konalo MČR smíšených družstev dorostu. TJ Slovan Vesec zde sice obhajoval stříbrné medaile, ale z loňského týmu zůstal na soupisce pouze jediný hráč. Dvanáct přihlášených družstev bylo rozděleno do 4 tříčlenných skupin s následnými zápasy o konečné umístění. V základní skupině se družstvo Slovanu Vesec umístilo na 2.místě po výhře nad domácím týmem FSpS MU Brno 6:1 a prohře s Astrou ZM Praha 2:5. Nutno dodat, že v utkání proti pražskému týmu se nepodařilo vyhrát ani jeden ze 4 třísetových zápasů a postup do semifinále nebyl rozhodně nereálný..

Nedělní zápasy o pořadí (5.-8.místo) začaly porážkou s týmem SK prosek Praha 0:4, ale posledmí duel jsme zvládli a zvítězili 4:2 nad družstvem TJ Sokol Doubravka Plzeň. Z velké části nezkušený kádr se snažil zejména zanechat co nejlepší dojem v republikové konkurenci nejlepších juniorů a v několika případech se to určitě podařilo.

Sestava družstva TJ Slovan Vesec: Kryštof Bumbálek, Jaroslav Máchal, Jiří Vajsejtl, Iva Foukalová, Soňa Hořínková, Ilona Mikezová, trenér Radek Holata

Hodnocení týmu:

Zejména v sobotu byla na hráčích vidět bojovnost v každém zápase a snaha navzájem se povzbuzovat. Druhý hrací den již některým hráčům chyběla jiskra a až v průběhu závěrečných bojů se do týmu vrátila potřebná spolupráce i větší odhodlanost nechat na kurtu vše. Během celého víkendu však hráči spolupracovali, za což jsem moc rád, výhrady mohu mít u způsobu zábavy mimo halu (mobil, mobil a nic jiného). Hráči by se taktéž měli naučit v těchto týmových soutěžích ještě více vytvořit soudržnou atmosféru (podpora spoluhráčů, fandění, pozitivní nálada), nebát se zodpovědnosti v klíčových zápasech a zároveň potlačit vlastní negace. Chuť vyhrát musí být cítit od všech hráčů a v každém utkání, ať už půjde o jakýkoliv duel.

Hodnocení hráčů:

Kryštof Bumbálek – v pozici týmové jedničky zatím nemá takovou kvalitu, aby mohl rozhodovat zápasy. Určitě je třeba zaměřit se na začátky zápasů, možná i dobu před zápasem, aby byla připravenost co nejvyšší. Z herních činností vylepšit obranu celého kurtu, vystupování proti pomalejším úderům a omezit nevynucené chyby na příjmu.

Jaroslav Máchal – v sobotních zápasech příjemně překvapil, v neděli to již nebylo ono, ale důležité body uhrál a týmu moc pomohl. Aktuální zaměření hráče je ve hvězdách..

Jiří Vajsejtl – měl být lídrem týmu, avšak z důvodu zdravotních problémů málem na turnaj ani neodcestoval. Zaslouží pochvalu, že se přes svůj stav dokázal postavit do zápasů, na druhou stranu je potřeba občas přispět i jinak než vyhranými zápasy..

Iva Foukalová – pozici singlové jedničky zvládla nad očekávání a v případě dodržování vhodné taktiky dokázala na své výkony upoutat pozornost i jiných trenérů. V párovkách zatím stále pomalá a nízká hra u sítě, ve dvouhrách bude nutné přidat více překvapivých momentů. (PS. v případě čisté hlavy jsou výkony zjevně mnohem kvalitnější)

Soňa Hořínková – výborně si počínala hned ve svém prvním vystoupení na turnaji a jen škoda, že neměla možnost odehrát větší porci zápasů. Klasicky chybí soustředěnost v lehčích situacích a zápasech, příprava na utkání je také zatím zanedbávaná.

Ilona Mikezová – neodehrála moc zápasů, několikrát však zahrála kvalitní údery a prokázala solidní poziční hru u sítě. Velké množství chyb je však způsobeno snahou o co nejpřesnější returny, pouštěním rakety po úderech a pomalejším druhým krokem.


Výsledky MČR smíšených družstev dorostu najdete zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!