13. 11. 2016

MČR družstev žáků – SKB Český Krumlov

(12.-13.11.2016) Tým Slovanu Vesec vybojoval konečné 5.místo a hráči zaslouží za své vystoupení uznání!

O Svatomartinském víkendu pořádal Český Krumlov mistrovství ČR smíšených družstev žáků. TJ Slovan Vesec zde nastoupil v mladé, a co se týče úrovně turnaje, nezkušené sestavě. Hráči tak přijeli na mistrovství sbírat především cenné zkušenosti do dalších sezón. Osm přihlášených družstev bylo rozděleno do dvou skupin po čtyřech s následnými zápasy o pořadí. V sobotu se odehrála základní skupina,do které byly k našemu družstvu nalosováni týmy TJ Polabiny Pardubice, TJ Orlová Lutyně a SK Prosek Praha. V prvním kole se hráči utkali s Pardubicemi,kterým bohužel podlehli 0:7. První úspěšné body přišly proti týmu SK Prosek Praha,kde bodovala zejména děvčata a konečný stav byl tak stanoven na 3:4. V poslední sérii zápasů v základní části turnaje naši svěřenci bojovali o lepší umístění proti výběru z Orlové. Nakonec se podařilo uhrát alespoň bod v závěrečné čtyřhře dívek.

V neděli naše hráče čekal boj o konečné 5. – 8. místo. Nejprve nastoupili proti týmu TJ Jiskra Nejdek,který dokázali porazit v infarktovém průběhu zápasů 4:3 a poté sehráli turnaj o konečné páté místo proti týmu BK 1973 Deltacar Benátky nad Jizerou. Zde se podařilo urvat vítězství 4:2 a tímto výsledkem potvrdit konečné 5.místo. (SŠ)

Sestava družstva TJ SLOVAN VESEC: Aleš Foukal, Filip Gottštein, Jaroslav Vajsejtl, Soňa Hořínková, Šárka Líbalová, Kateřina Zsilayová a trenérka Sandra Švecová.

Hodnocení hráčů
Aleš Foukal – Na turnaji se představil jako jeden z nejmladších hráčů. Tento fakt a nezkušenost z velkých turnajů přispěla k větší nervozitě, nicméně všechny zápasy Aleš odehrál se ctí a s bojovnou náladou.

Filip Gottštein – V pozici týmové dvojky ukázal snahu o dobré výsledky. Bohužel někdy hra neprobíhala dle jeho představ, zejména v deblu přicházelo z jeho strany zbytečně mnoho chyb z lehkých úderů. V zápasech o umístění však přispěl důležitými body.

Jaroslav Vajsejtl – Tentokráte se Jarda zmocnil role jedničky týmu mnohem lépe než na turnajích individuálních. Zejména svým přístupem k vlastní hře ukázal, že dokáže hrát s klidnou hlavou. Velmi dobře si také počínal v mixu s Kačkou, kde ukázal, že dokáže velmi dobře zahrát se slabším spoluhráčem a pomoci mu. Bodově dokázal přispět v důležitých zápasech o pořadí.

Soňa Hořínková – Jako jediná z týmu již měla možnost zúčastnit se mistrovství ČR družstev dorostu. Tyto zkušenosti uplatnila i na tomto turnaji. Byla velkou oporou týmu a snažila se podporovat ostatní spoluhráče.

Šárka Líbalová – Na turnaji vymýšlela velké množství zbytečně komplikovaných úderů. Když tento nedostatek a psychický blok dokázala odbourat, předvedla velmi pěkné zápasy.

Kačka Zsilayová – Stejně jako pro Aleše to pro ni byl první takto velký turnaj. Zhostila se ho však se ctí a předvedla pěkné výkony.

Celkově musím hráče pochválit za přístup k turnaji a předvedené výkony. Vzhledem k onemocnění a několika dalších omluvenkách v tomto týdnu obdrželi nominaci na MČR dva hráči ročníku 2005 s minimem zkušeností a přestože náš tým měl téměř nejnižší věkový průměr, dokázal uhrát skvělý výsledek. Velmi kladně hodnotím také týmovou atmosféru a vzájemné podporování hráčů. Závěrem děkuji doprovodu za dopravu a podporu hráčů na turnaji.

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!