20. 11. 2016

MMČR juniorů – TJ Orlová / Lutyně

(18.-20.11.2016) Jiří Vajsejtl nejdále ve druhém kole čtyřhry chlapců, Dana Griněnková získala postup do třetího kola dvouhry dívek.

Jirka s Danou nastoupili společně do 1.kola smíšené čtyřhry, ale druhý nasazený pár Cybulski – Dabczynska (Polsko) našim zástupcům vystavil ráznou stopku. Ve dvouhře chlapců se postavil Jirkovi do cesty Nenad Milosevic (Srbsko) a přestože se jednalo o vyrovnaný souboj, byl soupeř v každém setu o kousek lepší. Dana se proti polské soupeřce Dominice Kwasnik dlouho trápila, nakonec však ve třech setech zvítězila naše hráčka. Vzhledem k neúčasti slovenské reprezentantky T.Prostinákové čekal Danu další zápas až ve třetím kole, nicméně na výborně hrající B.Hadáčkovou (SKB Český Krumlov, ČR) tradičně ofenzivní výkon nestačil. Do čtyřher nastoupila Dana společně s R.Bártovou (Sokol Polabiny Pardubice, ČR) a v souboji mezi českým a polským párem byl úspěšnější ten zahraniční. Jirka Vajsejtl po boku Jiřího Krále (Baník Most, ČR) porazili v úvodním kole sedmý nasazený polský pár Kopec – Markiewicz, v kole druhém to bohužel těsně nevyšlo proti zkušenější dvojici Bureš – Fiala (FspsMU Brno / Astra Praha, ČR).

Na MMČR juniorů startovala za Slovensko také Katarína Vargová, která v letošní sezóně hostuje v našem týmu dospělých. Po pěkných výkonech postoupila sympatická badmintonistka až do čtvrtfinále dvouhry dívek, kde musela z důvodu obnoveného zranění pravé nohy z utkání odstoupit. Kataríně přejeme brzké uzdravení!

Během třech dnů špičkového juniorského badmintonu bylo k vidění hodně kvalitních zápasů a pro naše zástupce je turnaj určitě přínosný zejména z důvodu motivace do další tréninkové práce.


Výsledky mezinárodního mistrovství ČR najdete zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!