27. 11. 2016

Slovak Junior – Trenčín, Slovensko

(25.-27.11.2016) Čtveřice hráčů Slovanu Vesec zasáhla do všech tří vypsaných kategorií, nejlepšího výsledku dosáhla Soňa Hořínková ve dvouhře dívek U15, ve které skončila na 5.místě..

Ve slovenském Trenčíně se poslední listopadový víkend konal velký mezinárodní turnaj, rozdělený na kategorii U15 (80 hráčů z 8 států), U17 (135 hráčů ze 17 států) a U19 (124 hráčů z 18 států). V kategorii U15 se hrály dvouhry ve skupinách, ze kterých postupoval vítěz do pavouka o konečné umístění, zatímco v dalších disciplínách i kategoriích bylo vše odehráno vyřazovacím systémem. Soňa Hořínková svou skupinu ovládla, když porazila nejprve slovenskou a následně polskou soupeřku, v osmifinále potom vyřadila ve třech setech další hráčku, tentokrát z Rakouska. Ani čtvrtfinálový zápas nebyl beznadějný, nicméně ve hře bylo hodně nepřesností a také výběr jednotlivých úderů nebyl mnohdy ideální. Ve smíšené čtyřhře se společně s V.Erhartem (Astra praha) bohužel během zápasu oba vůbec nedoplňovali a prohra v 1.kole tak byla logickým vyústěním. Do kategorie U17 nastoupila Iva Foukalová smíšenou čtyřhrou po boku F.Marka (BK TU v Liberci), ale těsný výsledek pro sebe liberečtí badmintonisté nedokázali naklonit. Ve dvouhře se dařilo Ivě daleko lépe, když v úvodním kole zdolala A.Perunskou (Slovensko). Druhé kolo proti sobě svedlo Ivu s T.Kobylákovou (Astra Praha), která ve dvou vyrovnaných setech zvítězila a ukončila tak snahu zabojovat o medaile. Ve čtyřhře nastoupily společně Iva Foukalová a Soňa Hořínková, první kolo měla děvčata volný los, avšak postupující italské badmintonistky se v následném souboji dopouštěly méně chyb a pro naše zástupce to znamenal smutný konec. Juniorská kategorie U19 se hrála v menší ze dvou hal a do bojů zde zasáhli Kryštof Bumbálek a Jiří Vajsejtl. Zatímco Kryštof prohrála hned v úvodním duelu dvouhry, Jirkovi se na začátku dařilo a postoupil přes M.Kedzioru (Polsko) dále. Následný zápas proti španělskému singlistovi A.Vazquezovi odehrál Jirka kvalitně, nicméně na výhru to ještě stačit nemohlo. Ve čtyřhře vybojoval Kryštof s F.Sedláčkem (Rychnov n.K.) první zápas proti slovenské dvojici, další kolo již narazili na maďarské soupeře, kterým vzdorovali pouze do poloviny prvního setu. Sehraná dvojice Jiří Vajsejtl – Jiří Král (Baník Most) narazila hned v úvodu na těžké protihráče z Polska, kterým podlehli relativně snadno..

Hodnocení hráčů:

Kryštof Bumbálek – badminton umí, ale je potřeba dále rozvíjet techniku, pohyb po kurtu a odevzdávat tréninkům mnohem více volného času.

Jiří Vajsejtl – dokáže přemýšlet nad vlastní hrou a měnit taktiku, což je v pořádku, chybí však lepší držení rakety před údery v různých pozicích a jistější obrana.

Iva Foukalová – ohledně bojovnosti a nasazení není co vytknout, bohužel se v zápasech (zejména párovkách) potýká s jednoduchými chybami v obraně a pro údery v přední polovině kurtu zatím chybí klid i různorodost.

Soňa Hořínková – při změně taktiky by jistě dokázala postoupit do bojů o medaile, ale na kurtu převládá příliš mnoho riskantních a útočných úderů. Snažit se více měnit tempo hry a srovnat postoj před údery soupeře!

* všichni hráči předvedli své současné maximum a zejména ve dvouhrách odehráli dobré zápasy. V párových disciplínách je nutné více improvizovat zejména v obraně, tlačit se více na síť a nekazit jednoduché údery. Celkově by neuškodilo, kdyby se i chlapci přišli podívat na své spoluhráčky a vyjádřili během turnaje větší podporu svým spoluhráčům..

Kompletní výsledky U19, U17, U15

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!