24. 9. 2017

BEC U17 – FZ Forza Czech International, SKB Český Krumlov

(22.-24.9.2017) Senzační úspěch Slovanu Vesec – Iva Foukalová na třetím místě ve dvouhře, Soňa Hořínková dvakrát ve čtvrtfinále!

Na mezinárodní turnaj evropského okruhu kategorie U17 odcestovala do Českého Krumlova trojice veseckých badmintonistek, Iva Foukalová, Soňa Hořínková a Šárka Líbalová. V konkurenci 131 hráčů ze 14 zemí se počítá každý vyhraný zápas, ale hned první den naznačil, že ani postup do druhého kola nemusí být konečnou metou.

Do smíšené čtyřhry nastoupili Iva s F.Markem (BK TU v Liberci) a Soňa Hořínková s L.Mádlem (BK TU v Liberci). Oběma párům se podařilo v prvních zápasech zvítězit a přestože to dále nevyšlo, kvalitní hra dávala naději pro další disciplíny. Ve dvouhře dívek prošla prvním kolem celá trojice děvčat, nicméně Soňa i Šárka potřebovala k výhře zvládnout vyrovnaný závěr třetího setu.

Sobotní program odstartoval druhým kolem dvouher, ve kterém se událo nejedno překvapení. Soňa nejprve porazila v další těsné koncovce nasazenou turnajovou trojku a Iva po stejně vypjatém duelu nasazenou čtyřku. Osmifinálem prošla Iva s velkým přehledem, když nedala šanci polské soupeřce a přestože se Soně zprvu nedařilo, i ta se nakonec dokázala probojovat mezi osmičku nejlepších. Poslední překážku v cestě k medailím zvládla už pouze Iva Foukalová, avšak mladší spoluhráčka zanechala ve svém zápase též dobrý dojem. Šárka Líbalová svůj dopolední zápas nezvládla a tak se mohla soustředit na závěrečnou čtyřhru. Do dívčích deblů nastoupila Iva s Šárkou a Soňa po boku E.Staňkové (Sokol Radotín). První dvojice zakončila své účinkování v soutěži prohrou ve druhém kole, zatímco Soňa s Emou prošly až do čvrtfinálových bojů. Přestože nakonec zápas nevyšel podle představ, je dělené páté místo dalším výborným výsledkem.

V nedělních zápasech o medaile se již notně potlučená Iva Foukalová utkala s ruskou reprezentantkou a byť semifinálový zápas už nedopadl tak dobře jako předešlé duely, je bronz liberecké hráčky nečekaný a parádní! Ruská hráčka nakonec celý turnaj ovládla.


Kompletní výsledky turnaje najdete zde

Záznamy z vysílání živě na kurtech najdete zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!