22. 10. 2017

Danisa Denmark Junior – Odense, DK

(19.-20.10.2017) Čtveřice hráčů Slovanu Vesec byla součástí velké přehlídky badmintonu v Dánsku, Iva Foukalová si odváží bronz ze dvouhry dívek!

Denmark Junior je součástí tradičního Denmark Open, kterého se i v letošním roce zúčastnila celá světová špička a tak se po odehrání vlastních zápasů bylo rozhodně na co dívat. Do samotného mládežnického turnaje zasáhli kromě Ivy Foukalové (U17) také Soňa Hořínková (U15), Kryštof Bumbálek (U19) a Jiří Vajsejtl (U19). Všichni naši zástupci byli zařazeni do skupiny Elite, tedy mezi nejlepší účastníky soutěže.

Chlapcům se v zápasech dvouhry podařilo zvítězit pouze v jednom případě, když Kryštof dokázal přehrát jednoho z vysokých domácích hráčů. Společná čtyřhra potom pouze potvrdila převahu technicky vybavených dánských hráčů, nicméně klukům nelze upřít velkou snahu a bojovnost. Soňa Hořínková v základní skupině zvítězila ve všech 3 případech a postoupila do čtvrtfinále. Utkání o postup do semifinále bylo sice nadějně rozehrané, avšak soupeřka tento duel nakonec ovládla, stejně jako celý turnaj v kategorii U15.

Iva Foukalová měla ve skupině také stoprocentní úspěšnost, nicméně postupem ze skupiny si již zajistila jistotu medaile. Semifinálová prohra s konečnou vítězkou tak znamenala zisk bronzu a zároveň nejlepšího výsledku českých hráčů. Ve čtyřhře dívek nastoupila Iva se Soňou společně v kategorii U17 a ze tří zápasů se podařilo vyhrát jedenkrát.

Denmark Open je vždy přehlídkou toho nejlepšího světového badmintonu a Denmark Junior naopak ukazuje, jak vypadá badminton zejména v dánském podání. Srovnání s domácími hráči je vždy varující a zároveň poučné a proto je možnost účasti na tomto turnaji velice přínosná. Hráči měli možnost dva dny nasávat atmosféru špičkového badmintonu, sledovat nejlepší hráče na osvětleném jevišti a pozorovat další součásti nejrychlejšího raketového sportu. Není větší motivací, než být pár metrů od toho nejlepšího co badminton nabízí, ale ne všichni tuto možnost naplno využili. Je smutné, že mobilní telefony nahrazují společnou komunikaci přítomných členů, vytrhávají hráče od souvislého sledování a plnohodnotného zážitku. Závěrem bohužel opět negativní hodnocení, ale pokud bude převládat sobecké chování, pohodlnost a uzavírání do samostatného komfortního prostředí, nelze vyjádřit celkovou spokojenost. RH


Kompletní výsledky juniorského turnaje najdete zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!