28. 12. 2017

Badmintonová mládež v roce 2017

Rok 2017 přinesl řadu medailí z republikových turnajů, titul mistra ČR i mezinárodní úspěchy..

Kromě kategorie U19 mají všechny mládežnické kategorie své vrcholy za sebou a nás těší, že se všech republikových šampionátů zůčastnili také hráči badmintonového klubu TJ Slovan Vesec.

V kategorii U13 nás na MČR reprezentovala dvojice Aleš Foukal – Kateřina Zsilayová a přestože se medaile nečekala, ve čtyřhře chlapců byla docela blízko. I na dalších turnajích mladšího žactva se prosazovali zejména Aleš s Kačkou, v oblastní konkurenci se neztratili ani Štěpán Líbal, Nicol Romančinová, nebo Tadeáš Hlubuček. V oblastním přeboru smíšených družstev obsadil tým Slovanu Vesec U13 konečné 3. místo.

Nejcenější medaili se podařilo získat v kategorii U15 zásluhou Soni Hořínkové, která na MČR ovládla čtyřhru dívek a přidala ještě bronz ze dvouhry a mixu. Na republikových soutěžích se nikdo další již neprosazoval, ale například Filip Gottštein udělal velký pokrok a v dalších letech může překvapit. Finálový turnaj OP smíšených družstev žactva skončil ziskem bronzu.

Kategorie U17 byla z našeho pohledu čistě dámskou záležitostí 🙂 Na MČR, ale i dalších vrcholných akcích se v dresu Slovanu Vesec představila trojice Iva Foukalová, Soňa Hořínková, Šárka Líbalová. Mistrovství ČR žádnou medaili nepřineslo, nicméně trojnásobné čtvrtfinálové umístění určitě není špatným výsledkem. Bronzová umístění však děvčata sbírala na mezinárodních turnajích BEC U17. Soňa Hořínková skončila dvakrát třetí v deblu dívek (Chorvatsko, Slovensko), Iva Foukalová obsadila třetí místo ve dvouhře při Czech International a stejný kov přidala na Denmark junior open.

Poslední MČR čeká kategorii U19 až po novém roce, tudíž budeme hodnotit později.. V každém případě se bude jednat o rozloučení s juniorskou kategorií pro úspěšný ročník 1999. O kvalitní výsledky během celého roku se zasloužili Kryštof Bumbálek, Jaroslav Máchal, Jiří Vajsejtl, Iva Foukalová, Dana Griněnková, Soňa Hořínková, Ilona Mikezová i Šárka Líbalová. Kvalitní postavení na celostátním žebřičku bude obhajovat zejména Jirka ve čtyřhře chlapců, jenž se jako jediný představil také na mezinárodních turnajích v ČR a zahraničí. Družstvo dorostu zároveň ze všech týmů zaznamenalo nejlepší umístění. V oblastním přeboru zvítězili junioři bez ztráty kytičky a na MČR skončili čtvrtí..

Od 1.1.2018 se všechny liché ročníky posouvají do starších kategorií, čekají je tak nové výzvy a snaha prosadit se mezi staršími protihráči. Sudé ročníky by naopak měly patřit ve svých kategoriích mezi nejlepší, nebo se alespoň snažit odrazit nápor mladších hráčů. Během Vánočního období byla mládežnickým skupinám naplánována tréninková pauza a odpočinek před začátkem nové sezóny, badmintonisté s vyššími ambicemi však využili možnost trénovat i v tomto období. Nejpozději od záčátku února potom mohou hráči očekávat drobné změny a posuny v tréninkových skupinách.

Všem hráčů přeji pevné zdraví, elán do dalších tréninků a co nejvíc vyhraných zápasů, trenérům děkuji za odvedenou práci a doufám, že budou i nadále přísní a pečliví ve své činnosti. Závěrem přeji vše nejlepší do nového roku také rodičům hráčů, fanouškům a klubovým partnerům!

Radek Holata
předseda oddílu badmintonu

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!