16. 3. 2019

5.kolo 1.celostátní ligy družstev dospělých – TJ Slovan Vesec

(16.3.2019) Slovan Vesec neporažen ani v posledním kole, ve kterém zaznamenal jednu výhru a remízu. Konečné 2.místo v 1.celostátní lize je historicky nejlepším výsledkem našeho klubu! Děkujeme všem hráčům!


TJ Slovan Vesec 7:1 BK TU v Liberci
TJ Slovan Vesec 4:4 SK Prosek Praha

Poslední kolo prvoligové sezóny mělo určit konečné pořadí a zejména vítěze, který se utká v baráži o účast v extralize.

Stejně jako v Praze jsme po prvním zápase mezi oběma našimi soupeři nastoupili proti týmu BK TU v Liberci. Oproti předchozím kolům jsme do mixu nasadili Khrystynu a tento tah se ukázal jako jeden z klíčových pro celkovou výhru. Zápas od zápasu se naše vedení navyšovalo a jelikož neuspěl pouze David Stejskal v utkání týmových jedniček, zvítězili jsme poměrem 7:1.

Poslední duel měl tedy parametry opravdového finále. Smíšená čtyřhra nám tentokrát těsně utekla, naopak Matej vybojoval ve třetím singlu velice důležitý a trochu překvapivý bod. Dvouhra a čtyřhra žen dopadla lépe pro nás, zatímco oba mužské debly získal soupeř. Rozhodovalo se tedy v posledních dvou zápasech. Ondřej Klimeš ve třísetovém zápase přetlačil J.Vorlíka a potom již všichni sledovali duel Davida Stejskala s L.Klačanským. Porážka nakonec znamenala remízu a tedy výbuch radosti v táboře soupeřů, kterým i tento stav zaručil ligové prvenství.

Družstvu SK Prosek Praha blahopřeji k celkové výhře. Letos měli dobře poskládaný tým, mnoho zkušených hráčů a zejména výbornou partu. Náš celek zaslouží také pochvalu – zejména za to, co někteří hráči dokázali předvádět na hřišti. K vítězství letos nechybělo mnoho, možná právě větší zkušenosti (stále máme jeden z nejmladších týmů v soutěži) a určitě i kvalita úderů a taktika v párových disciplínách. Po letech, kdy jsme bojovali o záchranu to byl úspěšný ročník. A jelikož naše působení v první lize není zase tak dlouhé, zároveň to byla historicky nejlepší pozice družstva v konečném hodnocení. Všem hráčům děkuji za parádní reprezentaci oddílu a pěkné společné zážitky. RH


Sestava Slovanu Vesec v 5. kole: Ondřej Klimeš, Matej Poláček, David Stejskal, Jiří Vajsejtl, Khrystyna Dzhanhobekova, Iva Foukalová a Katarína Vargová.

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!