28. 1. 2023

Oblastní přebor dospělých – Badminton Ústí n.L.

(28.1.2023) Na oblastní přebor dospělých se vydala početná skupinka našich hráčů, kteří jeli bojovat o medaile a především o postup na Mistrovství České republiky.

Ve smíšené čtyřhře se do finále po dvou třísetových bitvách probojovala Iva Foukalová s libereckým Mirkem Šídou a velmi překvapivě z druhé strany pavouka, po skvělém výkonu v semifinále, také Aleš Foukal s Barborou Nováčkovou! V „rodinném“ zápase nakonec zvítězil první jmenovaný pár. Michal Haršanyi s L. Hájkovou (Badminton Ústí n.L.) si připsali vítězství v úvodním třísetovém zápase, stejně jako Štěpán Líbal s ústeckou K. Křížovou, kteří nakonec brali bronzovou medaili.

Ve dvouhrách dominovali vesečtí hráči – Iva Foukalová zvládla napínavý finálový zápas v koncovce třetího setu 21:19 a mohla se tak radovat ze zlaté medaile. Ondřej Klimeš si jako první nasazený hráč poradil se všemi soupeři a ovládl tak celý turnaj! Do čtvrtfinále dvouhry mužů postoupili Fabián Šula a Štěpán Líbal, o kolo dříve skončili Aleš Foukal a Michal Haršanyi.

Ve čtyřhře mužů svedli Aleš a Štěpán moc pěkný čtvrtfinálový zápas, a to dokonce s vítězným koncem – 24:22 ve třetím setu! V semifinále jim stopku vystavili pozdější vítězové celého turnaje. Finále se také neobešlo bez třísetového zápasu, Ondra a Mirko Šída bojovali jako lvi o každý bod, ovšem soupeři byli pro tentokrát lepší a kluci brali stříbrnou medaili. Iva a Bára si v deblu nakonec odnesly bronz.

Postup na MČR si zajistili Iva Foukalová v mixu a Ondřej Klimeš ve dvouhře. Přímý postup díky vysokému postavení na žebříčku mají také Soňa Hořínková ve všech disciplínách, Šárka Líbalová a Iva Foukalová ve dvouhře žen!

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!