4. 6. 2023

YONEX Czech Youth International 2023, Praha

(1.-4.6.2023) Jaromír a Miroslav Kotkovi na medailových pozicích ve čtyřhře chlapců!

Skvělého výsledku dosáhli naši zástupci na mezinárodním turnaji mládeže, který se konal v badmintonové hale BB Aréna Štěrboholy. Přes 280 hráčů z 18 zemí startovalo v kategoriích U9, U11 (Miroslav Kotek), U13 (Vilém Čavojský, Jaromír Kotek, Jakub Šolc) a U15 (Lucie Čepeláková, Kristýna Holubová).

Nejvíce se dařilo nejmladšímu z veseckých badmintonistů – Miroslavu Kotkovi, který postoupil do čtvrtfinále dvouhry a smíšené čtyřhry a ve čtyřhře chlapců to se svým spoluhráčem dotáhli až do sobotního finále! Těsná prohra s německým párem znamenala pro naše barvy stříbrnou medaili!

Druhou medaili, a nakonec tu nejcennější, vybojoval v deblu chlapců kategorie U13 Jaromír Kotek. Ten do turnaje nastoupil vedle dánského borce a toto spojení se nakonec ukázalo jako nejlepší možné 🙂

Jakub Šolc zaznamenal velmi cenné vyhrané zápasy ve dvouhře i mixu, zatímco Vilému Čavojskému, Lucii Čepelákové a Kristýně Holubové to vyšlo alespoň ve skupinové fázi dvouher!

Pro všechny to byl jistě nezapomenutelný zážitek, věřím, že také zvýšená motivace do další práce a zkušenosti pro příští turnajové období..

Za turnajové vedení zároveň děkuji Šárce Líbalové 😉

Zleva: Kristýna Holubová, Miroslav Kotek, Vilém Čavojský, Jakub Šolc, Jaromír Kotek, Lucie Čepeláková

Výsledky a fotogalerii najdete zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!