3. 9. 2023

GP A dospělých, Benátecký pohár – BK 1973 Benátky nad Jizerou

(1.-3.9.2023) Hned tři medaile vybojovali vesečtí hráči na prvním republikovém turnaji po letních prázdninách! Každý rok otevírá začátek sezóny republikový turnaj dospělých v Benátkách a letos se náš klub může zásluhou Soni Hořínkové a Šárky Líbalové pyšnit dvěma bronzovými a jednou zlatou medailí!

Ve smíšené čtyřhře se Soňa představila po boku českokrumlovského Tomáše Švejdy, se kterým dokráčela přes dva nasazené páry až do semifinále, kde již nestačili na pozdější vítěze celého turnaje.

Ve dvouhře žen se dařilo Šárce, jenž po úvodním nelehkém zápase zvládla také třísetové čtvrtfinále a mohla slavit bronzovou medaili. V nedělním semifinále podlehla slovenské reprezentantce opět v zápase hraném na 3 sety.

„Na turnaj jsem se těšila a odjížděla jsem na něj bez velkých očekávání vzhledem k nutné půlroční turnajové pauze kvůli zranění. Hrálo se mi dobře a odvážím si cenné poznatky ke své hře. A ta medaile je úžasná, strašně moc si jí vážím!“ ŠL

Do dvouher nastoupili také David Stejskal a Ondra Klimeš. David musel nejprve kvůli roční pauze postoupit přes dva velmi těsné třísetové zápasy z kvalifikace do hlavní soutěže a po dalších skvělých výkonech prohrál až ve druhém kole s nasazeným Filipem Budzelem (TJ Sokol Klimkovice). Ondra neodjel na turnaj zcela fit a také z tohoto důvodu nedokázal v prvním kole najít recept na mladého soupeře.

David s Ondrou společně nastoupili do pánské čtyřhry a po dvou vyhraných zápasech překvapivě postoupili až do čtvrtfinále! Zde byli kvůli zdravotním potížím nuceni po prvním těsně prohraném setu zápas skrečovat.

Největší úspěch tak zaznamenala Soňa, která dokázala s Kateřinou Zuzákovou (BK 1973 Benátky n.J.) celkem hladce projít pavoukem až do finále, kde po další vyhrané bitvě mohly oslavit zisk zlatých medailí!

Gratulujeme ke skvělé reprezentaci našeho oddílu!!

Výsledky turnaje najdete zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!