22. 10. 2023

Yonex Czech Open – Praha

(19.-22.10.2023) Skvělý bronzový úspěch Soni Hořínkové ve čtyřhře žen na mezinárodním turnaji v Praze!

V pražské hale Královka se konal kvalitní mezinárodní turnaj dospělých YONEX Czech Open, kterého se zúčastnily také dvě vesecké hráčky – Soňa Hořínková a Šárka Líbalová.

Soňa již ve čtvrtek nastoupila do kvalifikace smíšené čtyřhry po boku českokrumlovského Tomáše Švejdy. V prvním kole jasně přehráli nizozemské soupeře, ovšem v kole druhém, těsně před branami hlavní soutěže, nakonec nedokázali slibně rozehraný třísetový zápas dotáhnout do vítězného konce.

Ve čtyřhře žen si Soňa spravila náladu, když společně s Kateřinou Zuzákovou (BK 1973 Benátky n.J.) nejprve na tři sety porazily polské protihráčky, následně si hravě poradily s párem z Nizozemska a ve velmi divácky atraktivním zápase nakonec prošly přes druhé nasazené Francouzky až do semifinále! V semifinálovém zápase byly již hráčky z Dánska nad Soni a Kateřiny síly, nicméně děvčata zaslouží velkou pochvalu a gratulaci za předvedené výkony!

Šárka Líbalová nastoupila do zápasu kvalifikace dvouhry žen, ve kterém nakonec na dva sety nestačila na nizozemskou protihráčku, ovšem výměny to byly dlouhé a zajímavé – odpovídá tomu zvláštně konečný stav druhého setu 22:20. Pro Šárku to byla první zkušenost na mezinárodním turnaji kategorie dospělých a věříme, že rozhodně ne poslední..

Výsledky turnaje najdete zde

Fotogalerii Czech Open 2023 najdete na tomto odkazu

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!