5. 11. 2023

MČR U13 – SK Brno Slatina

(4.-5.11.2023) Jakub Šolc bronzový ve dvouhře chlapců na MČR kategorie U13!

První podzimní mládežnické mistrovství České republiky se konalo v brněnské X Areně a vesecký badminton zde reprezentovali čtyři chlapci – Vilém Čavojský, Jakub Šolc, Jaromír Kotek a Miroslav Kotek.

Ve smíšené čtyřhře se představil Vilém Čavojský, Jakub Šolc i Jaromír Kotek, ale ani přes velkou snahu nedokázali projít se svými partnerkami přes první kolo. Zajímavý byl především první set Járy se Sofií Mrázkovou proti nasazeným soupeřům, který skončil až výsledkem 27:29 pro českobudějovické protihráče.

Nečekaný výsledek nás však čekal ve dvouhře chlapců zásluhou Jakuba Šolce. Kuba nejprve překonával nervozitu a svého soupeře v úvodním kole zdolal až ve třech setech, následně však v dalším třísetovém zápase vyřadil nasazenou jedničku celého turnaje a ve čtvrtfinále si zkušeně poradil s dalším nasazeným hráčem. V nedělním semifinále již Kuba nestačil na turnajovou trojku, ale i přes prohru je bronzová medaile velkým překvapením a skvělým úspěchem!

„Hrálo se mi dobře, porazil jsem dva kluky, kteří hrají rozhodně lépe než já. Bronzová medaile je skvělý úspěch, mám z ní výborný pocit.“ Jakub Šolc.

Jaromír a Miroslav Kotkovi nedokázali v prvním kole konkurovat zkušenějším protihráčům, ovšem již samotná účast na MČR je sama o sobě dobrým výsledkem a velkým zážitkem.

Poslední disciplína – čtyřhra chlapců, přinesla Kubovi s Vildou také zajímavý výsledek, když se po dobrém výkonu probojovali mezi osm nejlepších párů a prohráli až s pozdějšími mistry ČR.

Děkujeme všem čtyřem klukům za skvělou reprezentaci oddílu!

Výsledky MČR U13 najdete zde

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!