15. 4. 2012

OP U13 – Baník Most

(14.4.2012) Závěrečný oblastní turnaj určil nominaci hráčů na MČR..

Sedmička zástupců libereckého oddílu TJ Slovan Vesec cestovala do Mostu pro tituly oblastních přeborníků a postupy na mistrovství ČR v kategorii mladšího žactva. Mezi nejlepšími hráči severočeské oblasti se naši badmintonisté rozhodně neztratili, když získali 2 zlaté a 3 bronzové medaile. Nejlepším „sběratelem“ se stal Jarda Máchal, který zvítězil v mixu s V.Dobiášovou (Super Stars Most) a ve čtyřhře s klubovým spoluhráčem Jirkou Vajsejtlem. Pouze ve dvouhře se musel Jára spokojit s bronzovým umístěním, když v semifinále nestačil na J.Krále (Baník Most). O zbývající dva kovy bronzové barvy se postarala Ilona Mikezová ve dvouhře a ve čtyřhře společně s Bárou Nováčkovou. Kromě Jardy Máchala, který měl zajištěn přímý postup na MČR ve všech disciplínách, si tak nominaci vybojoval již pouze Jirka Vajsejtl v deblu. Ostatní hráči ročníku 1999 si na další šanci budou muset počkat až v příští sezóně při kategorii U15.

Kompletní výsledky zde

Komentář trenéra

Pro většinu našich závodníků byl turnaj vrcholem celosezónního snažení a tréninkové přípravy. Určitě povedený turnaj odehrál Kryštof Bumbálek, který sice nezískal žádné medailové umístění, ale předvedl velice solidní výkony a zejména ve dvouhře potvrdil stoupající kvalitu. Jarda Máchal předvedl v různých fázích turnaje zcela rozdílné výkony a vzhledem k herním ambicím a žebříčkovému postavení jej nemohu za utkání ve dvouhře příliš pochválit (před závěrem sezóny je to již druhé důrazné varování). Ilona odehrála své zápasy tentokrát více v klidu a výhra nad nasazenou Borovskou (Baník Most) bude určitě patřit mezi její letošní nejpovedenější představení. Naopak Šimonu Heindorferovi se tentokrát příliš nedařilo, ikdyž na vině byl také tréninkový výpadek způsobený zraněním pravé ruky. Bára Nováčková i Jirka Vajsejtl hráli na hranici svého letošního maxima a předvedenou hrou nezklamali. Trojice Jaroslav Vajsejtl, Andrea Šarcová a Iva Foukalová na turnaji sbírala zejména herní zkušenosti..

Radek Holata

Žebříček
GP
Nominace hráčů na turnaje Klubový zpravodaj

Nejnovější komentáře

    Archivy

    Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Rozumím!